_DSC0005 ret

KANOTTURER & KARTOR

 

RÖNNEÅ

Rönneå erbjuder flera olika alternativ från lugna etapper i öppna landskap till mer strömmande i skogslandskap. Här nedan följer ett antal av alla alternativ som finns för Rönneå.

Höja – Ängelholm

Detta är en av de populäraste sträckorna att paddla , man börjar i lite öppnare landskap som övergår i lite mer kuperade omgivningar för att avslutas i lummig stadsmiljö. Denna turen tar ca 4-5 tim beroende på tempo, pauser samt var man väljer att sluta.

Starby/Ugglarp – Ängelholm

Detta är en längre version på föregående tur för de som vill njuta lite längre tid. Denna turen tar ca 5-7 tim beroende på tempo, pauser samt var man väljer att sluta.

Klippan – Ängelholm

Denna turen går även den i lugna vatten med fin natur omkring. Det går att genom föra denna turen på två vis. Antingen som en verklig heldags tur då man får starta tidigt på morgonen och är framme i Ängelholm på kvällen. Alternativt med övernattning i Tommarps ene eller Höja. Denna turen tar ca 10-12 tim effektiv paddling.

Ängelholm – Höja – Ängelholm

Denna turen börjar man med att gå uppströms till Höja för övernattning där i vindskydd eller tält. Dagen efter tar man vägen nedströms tillbaka till Ängelholm. Totalt paddlingstid hamnar man omkring 10-12 tim.

Karta8

Ljungbyhed – Ängelholm

Denna tur börjar i lite mer kuperade områden med ett par mindre strömmande partier. Den innehåller även tre lyft. (Forsmöllan, Bruket, Stackarpsdammen.) Vid de 2 första lyften bör man använda sig av en kanotvagn då det är smidigast. Sista lyftet är väldigt kort så det går lättare utan vagn.

Beroende på när man startar samt vilket tempo man håller innehåller 1-2 övernattningar.

Stockamöllan – Ängelholm

Denna turen är för de lite mer äventyrslystna och kombinerar forsigare vatten med lugna partier. Man passerar under flera broar och lite smalare ställen där man får hitta rätt väg att ta sig smidigast fram. Det blir även här 3 lyft runt klippan men är smidigt gjort med kanotvagnar och absolut värt det då denna turen är en av de personliga favoriterna.

Beroende på när man startar samt vilket tempo man håller innehåller denna turen 2-3 övernattningar.

Stockamöllan – Forsmöllan (Klippan)

Detta är en som ovan sagt en lite mer varierande tur mellan lugnare och forsigare vatten. på denna turen stannar vid Forsmöllan i Klippan och skippar då de lyft som sedan krävs där. Rekommenderas för de som vill ha riktigt vacker natur och lite omväxling i paddlandet jämfört med turerna närmre Ängelholm.

Beroende på när man startar samt vilket tempo man håller innehåller denna turen 1-2 övernattningar.

Ringsjön – Ängelholm

Detta är turen för de som verkligen vill paddla genom hela Rönne å med andra ord 8.3 mil ! Turen börjar i Ringsjön där man paddlar en liten sträcka till utflödet från sjön där det då finns en manuell sluss som man på egen hand paddlar in och tömmer samt fyller, en lite annorlunda o rolig upplevelse. När man börjar närma sig Stockamöllan så är det skyltat i ån om naturreservat och man måste ta upp kanoterna och sätta i kanoterna efter natur reservatet. Detta är en ganska lång förflyttning men som ändå går smidigt med kanovagnarna. Sedan fortsätter turen som ovan sagt i varierande vatten och vacker natur.

Beroende på när man startar samt vilket tempo man håller innehåller denna turen 3-4 övernattningar.

Västersjön

Detta är en vacker sjö som ligger nedanför Hallandsåsens Södra sluttningar omgiven av vacker natur. Detta är en populär bad och fiskesjö med många olika lägerplatser runt sjön.


Det finns fler alternativ att välja mellan och vill ni ha tips eller komponera era egna turer så
tveka inte att kontakta oss.

Tel: 0702880688

Mail: info@hyrkanot.com